Hakkımızda

Gastronomi sektöründeki yolculuğuna 2007’de başlayan Sözen Grup, köklü geçmişi ile yayıncılık, organizasyon ve hospitality alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Yayıncılık ve organizasyon faaliyetlerine ilaveten ağırlama sektörüne yönelik danışmanlık hizmetleri de sağlayan Sözen Group, bünyesinde yer alan kendi markalarını ve dünyaca ünlü markaları portfolyosuna ekleyerek büyümeye devam etmektedir. Ajans hizmetleri, fotoğrafçılık, prodüksiyon ve danışmanlık alanlarında çalışmalar yürüten grup, zaman içerisinde gastronomi alanında farkını ortaya koydu. Sektörün bütün katmanlarıyla iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir. Değişen dünya düzeninde teknoloji ve iletişime ayak uyduran ve yenilikçi çizgisini her zaman koruyarak, Türkiye gastronomisine katkı sağlarken dünya gastronomisini de yakından takip etmekte ve bugün dünyaca ünlü şefleri Türkiye’ye getirmektedir.

Sözen Group yayıncılık sektöründe yaratıcılığını ve farklılığını kendi bünyesinde çıkarttığı “FoodinLife” dergisi ile göstermektedir. Faaliyetlerini 11 yıldır kesintisiz olarak sürdüren Sözen Yayıncılık Organizasyon Turizm Gıda San. ve Tic. A.Ş, basılı ve dijital yayınlarıyla da sektörün önde gelen kuruluşlarından biri haline gelmiştir. Haber portalı (www.foodinlife.com) ile sektörel gelişmelerin en hızlı ve güvenilir takipçisidir. Türkiye’den ve dünyadan gastronomi alanında yenilikleri takip etmektedir. Mutfak şeflerinden, yiyecek-içecek müdürlerine, otel ve restoran yöneticilerinden gurmelere kadar sektörle ilgili yaptığı haberlerle pek çok insana ulaşmaktadır.

Organizasyon alanında ise Türk ve dünya gastronomisi adına önemli başarılara imza atmaktadır. Düzenlediği konferanslar ile Türk gastronomisini Türkiye ve dünya çapında tanıtmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda 2015’ten itibaren Türkiye’nin önemli turizm ve gastronomi destinasyonları arasında yer almak amacıyla düzenlediği Türkiye’den dünyaya yayılan “Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı” ile de bu hedefine ulaşmıştır. Her yıl İstanbul’da ve çeşitli illerde gerçekleştirdiği dünyanın en prestijli organizasyonu olan bu konferans ile farklı temaları konuşmak üzere dünyaca ünlü Michelin yıldızlı ve dünyanın en önemli listelerinden The World’s 50 Best Restaurants ve Gault Millau’da üst sıralarda yer alan birçok başarılı şefi bir araya getirmektedir.